Meidän kotisivut on hakkeroitu!

Kyllä! Juurikin tällä toteamuksella alkoi eräs lauantaiaamu muutama vuosi taaksepäin.

Silloisen yritykseni kotisivut oli alhaalla, julkaisujärjestelmä ei auennut, minulla ei ollut hajuakaan missä palvelinsalissa sivusto sijaitsee, eikä ketään johon ottaa yhteyttä. Myöhemmin ongelmaa setvittäessä selvisi ettei kukaan ollut huolehtinut verkkosivujen julkaisujärjestelmän ohjelmaversioiden päivityksistä kuukausiin. Käytännössä ohjelmaversioita ei oltu päivitetty kertaakaan sen jälkeen, kun sivuston uudistusprojekti valmistui yli 18kk taaksepäin.

Sivuston julkaisujärjestelmän ohjelmaversiot olivat vanhentuneet, sivusto hakkeroitu ja sinne piilotettu troijalainen lamautti toiminnan.

Yrityksemme saitti oli alhaalla yli 6 päivää, emme voineet palvella asiakkaitamme, koska tukisivustokin oli samalla sivustolla, eikä näin ollen ollut useaan päivään mitään välinettä viestiä asiakkaillemme.

Aloin ymmärtää, että sivuston tekstien ja kuvien aktiivinen ylläpito ei riitä. Myös sivuston toiminnasta vastaavia ohjelmistoja ja liitännäisiä pitää päivittää viikottain, jos haluaa pärjätä kilpailussa pahiksia vastaan.

Sisällön ja alustan aktiivisen päivittämisen lisäksi on syytä myös ymmärtää hakukonoptimoinnin merkitys. Sanotaan, että firmaa ei ole olemassa, jos se ei löydy Googlen haussa ensimmäiseltä sivulta.
Etusivulle on tunkua ja ajankohtaisen sisällön lisäksi sivustoa pitää jatkuvasti myös optimoida, jotta se vastaa Googlen alati muuttuvien hakualgoritmien vaatimuksiin.

Onkos teillä sivuston ylläpito hoidettu sekä sisällön että ohjelmien ja hakukoneoptimoinnin näkökulmasta hyvin vai odotteletko aktiivisesti minun kokemaani lauantaita?

Kun aikanaan kirjailtiin avainhenkilöiden kanssa Tammi Digitalin strategiaa, oli yksi keskeistä tavoitteista tuoda asiakkaille rahanarvoista hyötyä ja konkreettista lisäarvoa. Yksi tällainen lisäarvo on Tammi Digitalin asiantuntijoiden tarjoama verkkosivujen ylläpitopalvelu, jossa huolehditaan säännöllisesti että myös siellä konepellin alla olevat asiat on kunnossa, sivusto suojattu hakkereita vastaan ja valmiina palvelemaan asiakkaitanne.

Kysy ihmeessä lisää Ala-Röyskön Henkalta. Kyse on kuukausiveloitteisesta palvelusta, joka on pieni kulu siihen nähden, että teidän sivusto toimii ja olette olemassa myös digimaailmassa.

Omakohtaisista kokemuksistaan kirjoitti Tammi Digitalin taustapiru ja hpj Manu Mesimäki

Marika Mesimäki
Marika Mesimäki
28.10.2018
Muuta kiinnostavaa
blogista

Tilaa blogimme sähköpostiisi