Harjoittelu Tammi Digitalissa

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Mika Iisalo, 25v. opiskelija Lahden ammattikorkeakoulussa, nouseva koodarin alku ja kotikunnakseni tunnustan Lahden.

Miten päädyin Tammi Digitaliin?

Olin etsimässä harjoittelupaikkaa ohjelmistoalalta Lahden tai Päijät-Hämeen alueelta. Olin saanut Markus Hälisen yhteystiedot aikaisemmin ja olin yhteydessä häneen. Silloin Markus oli yrittäjänä Byteworks nimisessä yrityksessä, jolla ei ollut tarjota sillä hetkellä minulle harjoittelupaikkaa, mutta jonkin aikaa sen jälkeen Markus oli minuun yhteydessä ja kertoi, että oli mukana perustamassa uutta yritystä nimeltä Tammi Digital. Sovimme työhaastattelun ja samana päivänä sain tämän työharjoittelupaikan Tammi Digitalissa.

Odotukset harjoittelujaksosta?

Alun perin odotin, että olisin tehnyt suurimman osan ajasta verkkosivuja WordPress-sisällönhallintajärjestelmää käyttämällä. Tarkoitus oli kehittää WordPress taitojani ja ylipäätään kehittää ohjelmointitaitojani.

Mitä pääsit tekemään harjoittelun aikana?

Alustavasti tein WordPress juttuja, mutta nopeasti minut siirrettiin tekemään projekteja Tammi Digitalin järjestelmäkehityspuolelle ja WordPress:iin liittyvät jutut jäivät muille. NodeJS oli minulle jonkin verran tuttu jo ennestään, ja JavaScriptiä olin jo tehnyt enemmänkin, joten tämä sopi minulle oikein mainiosti.

Mitä opit harjoittelun aikana?

Olen oppinut paljon lisää JavaScriptistä, NodeJS:stä ja WordPress-julkaisujärjestelmästä. Harjoittelun aikana minulle esiteltiin myös uusi ohjelmointikieli tuttavuus TypeScript, jota käytimme useissa projekteissa ja aionkin jatkaa TypeScript taitojeni kehittämistä myös harjoittelun jälkeen.

Loppusanat?

Harjoittelun päätteeksi voin sanoa, että Tammi Digital on hieno paikka tehdä töitä, opin paljon uutta omalta alaltani ja sain apua, kun oma tietämykseni loppui kesken. Tammi Digital on täynnä hyviä tyyppejä, jotka ovat selvästi alansa asiantuntijoita.

 

Markus Hälinen
Markus Hälinen
11.3.2019
Muuta kiinnostavaa
blogista

Tilaa blogimme sähköpostiisi