Ihmiset yrityksen takana: Teknologiajohtaja Markus Hälinen

Kuka olet ja mistä tulet?
Olen Markus Hälinen, Tammi Digitalin teknologiajohtaja ja yksi perustajista. Ikää on karttunut kohta 32 vuotta ja ylpeästi tunnustan olevani paljasjalkainen lahtelainen.

Työkokemus?
Työkokemukseni on hyvin pitkältä yrittäjäpohjaista. Historiaani kuuluu hieman kaupan alaa ja polkupyörien huoltoa, mutta pääsääntöisesti urani on painottunut ohjelmiston kehittämiseen liittyviin tehtäviin. Valmistuttuani vuonna 2013 tekniikan alan insinööriksi aloitin yrittäjänurani, joka on kestänyt tähän päivään asti.

Mitä teknologiajohtajan työpäivä pitää sisällään?
Tehtäväni koostuvat laajasti ohjelmistokehityksen eri vaiheista. Yrityksemme henkilöstön kasvun ansiosta olen viime aikoina kyennyt käyttämään enemmän aikaa ohjelmistokehityksen muihin vaiheisiin, kuten määrittely- ja suunnittelutyöhön sekä dokumentointiin. Erittäin tärkeässä asemassa ohjelmistoprojektissa on ammattimaisen projektin läpiviennin ohella myös kommunikointi asiakkaan kanssa.

Minkälaisten projektien kanssa tällä hetkelle työskentelet?
Asiakastöiden kirjo on hyvin laaja tällä hetkellä. Verkkosivustojen puolella meillä on työn alla projekteja pienemmästä verkkokaupoista aina suuriin sivustouudistuksiin. Järjestelmien puolella kehitämme paljon asioita, jotka eivät välttämättä näy ulospäin, mutta ovat aivan olennaisen tärkeitä asiakkaan liiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta.

Onnistumisen tunne?
Suurinta iloa tuottaa ehdottomasti onnistunut projekti, jossa asiakkaasta huomaa kuinka olemme pystyneet tekemään heille hyvää työtä ja aidosti auttamaan yritystä kehittämään omaa toimintaansa.

Mitä tarkoittaa asiakaskohtainen ohjelmistokehitys?
Useimmissa tapauksissa se tarkoittaa sitä, että on olemassa joku peruspalikka, joka voi liittyä melkein mihin vain, esimerkiksi laskutukseen tai prosessien hallintaan. Asiakaskohtaisesti sitä peruspalikkaa aloitetaan räätälöimään ja kehittämään asiakkaan erityistarpeiden mukaan.
Esimerkiksi laskutukseen liittyy usein erilaisia järjestelmiä, joihin vaaditaan hieman kustomoidumpaa softaa.

Miten sujuu vapaapäiväsi?
Vapaapäivän sujuu hyvin rennoissa tunnelmissa, koska yrittäjän kiireinen arki usein vaatii tasapainokseen rauhoittumista.

 

Avatar
admin
5.4.2019
Muuta kiinnostavaa
blogista

Tilaa blogimme sähköpostiisi