Ihmiset yrityksen takana: Ohjelmistokehittäjä Teemu Lahtinen

Kuka olet ja mistä tulet?
Olen Teemu Lahtinen, 38-vuotias paljasjalkainen lahtelainen. Nykyinen kotikuntani sijaitsee Hollolassa, Hämeenkoskella mutta koen senkin olevan osa Lahtea, onhan se niin lähellä.

Mistä sai alkunsa kiinnostuksesi ohjelmistokehittämiseen?
Alun perin kiinnostus lähti edellisestä työpaikastani, jossa oma-aloitteisesti lähdin tutustumaan ohjelmistokehittämiseen, sillä koin sen tukeneen silloista toimenkuvaani. Oppiminen lähti käyntiin rivi kerrallaan ja huomasin, kuinka kiinnostus alaa kohti nousi kehittymisen myötä.

Työkokemus?
Vuonna 2007 aloitin työskentelyn mainosalalla. Sieltä siirryin työskentelemään median pariin ja seuraavana olikin vuorossa työpaikka Etelä-Suomen Sanomissa, jossa tein hyvin laajalti myös tehtäviä median parissa. Kuitenkin suurin paino oli digitaalisissa ratkaisuissa ja tuotannon tehtävissä. Viime tammikuussa huomasin onnekseni Tammi Digitalin rekryn, jonka kautta pääsin yritykseen, työskentelemään.

Mistä koostuvat työpäiväsi?
Tehtäväni koostuvat projektien kokonaisvaltaisesta hallinnasta. Kun saamme asiakkaalta toimeksiannon, lähdemme kartoittamaan tilannetta määrittelystä ja etenemme aina valmiiseen verkkoratkaisuun.

Mistä koostuvat verkkoprojektien suurimmat haasteet ja kuinka ne voitetaan?
Ongelmien määritteleminen on tällä hetkellä suurimpia haasteita. Verkkosivustoilla saattaa olla jokin pieneltä vaikuttava ongelma, mutta sen ratkaiseminen saattaa viedä yllättävän paljon aikaa. Toisena suurena haastavana asiana tuon rinnalle tarpeen määrittelyn. Monesti yritykset eivät ole kunnolla kyenneet havainnoimaan todellisia tarpeitaan ja tämä määrittely on ensimmäinen tärkeä askel kohti onnistunutta verkkosivuprojektia. Onneksi Tammi Digitalin asiantunteva myynti on auttamassa asiakkaita tarpeiden selvittämisessä. Tarpeiden ja ongelmien määrittämisen sekä tavoitteiden asettamisen jälkeen päästään ehdottamaan ratkaisua.

Milloin koet onnistuneesi työssäsi?
Kun projekti saadaan suunnitellussa aikataulussa valmiiksi ja asiakas yllättyy positiivisesti työn tuloksesta.

Miten sujuu vapaa-päiväsi?
Asun perheeni kanssa pienellä maatilalla. Siellä tehtäviä riittää hyvin ja saan ajatukseni helposti pois kehittämistyöstä. Kohta vuoden ikäinen tyttäreni pitää meidät myös aktiivisina.

Avatar
admin
3.5.2019
Muuta kiinnostavaa
blogista

Tilaa blogimme sähköpostiisi