Ihmiset yrityksen takana: ohjelmistokehittäjä Sanna Lahtinen

Kuka olet ja mistä tulet?
Olen Sanna Lahtinen, 23-vuotias ja olen alunperin kotoisin tästä lähiseudulta Vääksystä. Lahdessa olen asunut noin 5 vuotta.

Mistä sai alkunsa kiinnostuksesi ohjelmistokehittämiseen?
Lukion jälkeen piti keksiä jotain, mutta suunnitelmat tulevaisuuden suhteen olivat avoinna. Harrastuksieni vuoksi halusin jäädä Lahteen ja rupesin miettimään, mitä haluaisin opiskella. Ohjelmointi kiinnosti minua, koska halusin alalle, joka kehittyy jatkuvasti ja, josta haasteita ei puutu. Päädyin opiskelemaan Lahden ammattikorkeakouluun.

Työkokemus?
Aloitin harjoittelun alalla toukokuussa 2018 ja valmistuin ohjelmistotekniikan insinööriksi samaisen vuoden joulukuussa. Siitä eteenpäin olen tehnyt alan töitä ja viihtynyt hyvin. Tähän mennessä olen tehnyt eniten töitä web-kehityksen parissa ja vahvuuteni on erityisesti WordPress -kehitys.

Mitä odotat työpäivältä?
Haluan joka päivä oppia jotain uutta ja otan mielelläni haasteita vastaan. Ansaittu hyvä palaute ja haasteet motivoivat tekemään joka päivä enemmän ja paremmin. Tammi Digitalilla on mielenkiintoisia caseja ja kannustava ilmapiiri jatkuvaan kehittymiseen – odotukset ovat korkealla!

Mistä koostuvat web-kehityksen suurimmat haasteet ja kuinka ne voitetaan?
Henkilökohtaisesti suurimpana haasteena tähän mennessä on ollut toteuttaa jotain, mitä en ole ennen tehnyt. Työhön on kuitenkin harjaantunut sellainen ote, että tiedän miten toimia uusissakin tilanteissa. Yleisesti suurin haaste on varmasti asiakkaan todellisten tarpeiden kartoittaminen. Joskus voi olla hankala miettiä minkälaista toteutusta todella tarvitaan, jotta päästää haluttuun lopputulokseen. Nämä haasteet voidaan kuitenkin voittaa kokemuksella ja hyvillä taidoilla.

Milloin koet onnistuneesi työssäsi?
Kun asiakas ja minä molemmat ollaan tyytyväisiä työhön. Parasta on, kun näkee oman käden jäljen jossain julki ja voi ylpeästi sanoa, että minä tein tuon!

Miten sujuu vapaa-päiväsi?
Olen aktiivinen koiraurheilija ja treenataan sekä kisaillaan kahden koirani kanssa agilitya ja tokoa. Viikosta menee monta arki-iltaa treeneissä ja viikonloput usein valmennuksissa tai kisatessa.

Avatar
admin
23.9.2019
Muuta kiinnostavaa
blogista

Tilaa blogimme sähköpostiisi