Ihmiset yrityksen takana: projektipäällikkö Heidi Nora-Klemetti

Kuka olet ja mistä tulet?
Olen Heidi Nora-Klemetti, 36-vuotias lahtelainen. Asun perheeni kanssa Lahden keskustan tuntumassa rintamamiestalossa.

Mistä sai alkunsa kiinnostuksesi IT-alaa kohtaan?
Ajauduin IT-alalle vahingossa vuonna 2013. Toimin ensin IT-projekteissa tuotantoassistenttina ja hoidin myös erilaisia viestinnän tehtäviä. Sille tielle on sitten jääty, eikä muusta enää osaa haaveillakaan!

Työkokemus?
Valmistuin vuonna 2009 Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi. Sen jälkeen työskentelin nelisen vuotta valtiolla projektisihteerinä, kunnes 2013 siirryin IT-alalle. Projektipäällikkönä olen työskennellyt vuodesta 2014, aluksi kotisivu- ja verkkokauppaprojektien parissa. Viimeisen vuoden ajan olen vetänyt ERP-projekteja sekä työajanseurantaprojekteja.

Mistä koostuvat työpäiväsi?
Projektipäällikkönä työkenttään kuuluvat yhtä lailla projektien kokonaissuunnittelu, vastuu budjetista ja aikataulusta, mutta myös pienistä yksityiskohdista huolehtiminen. Työpäivien aikana usein tapaan asiakkaita aloitus- ja seurantapalaverien puitteissa, kirjoittelen läjäpäin sähköposteja, määrittelen tulevia projekteja ja juon kahvia kollegojen kanssa.

Mistä koostuvat verkkoprojektien suurimmat haasteet ja kuinka ne voitetaan?
Verkkoprojekteissa, kuten kaikissa ohjelmistoprojekteissa, määrittelyvaihe aiheuttaa usein eniten harmaita hiuksia. Määrittelyyn ja dokumentointiin tulee käyttää riittävästi aikaa, oikeastaan mitä huolellisempi alussa on, sitä paremmin projekti kokonaisuudessaan sujuu.

Milloin koet onnistuneesi työssäsi?
Kun projekti on valmistunut suunnitellusti aikataulussa ja budjetin sisällä. Se tarkoittaa yleensä sitä, että projektin alussa on tehty huolellisesti töitä ja työt sujuvat muutenkin tuotannossa jouhevasti. Totta kai asiakkaan kiitos ja tyytyväisyys ovat myös hyviä mittareita.

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Rintamamiestalosta löytyy aina jotain pientä rempattavaa. Samalla yritän kasvattaa 3- ja 8-vuotiaita lapsiani. Harrastan myös liikuntaa lähinnä salin ja kuntopotkunyrkkeilyn merkeissä.

Avatar
admin
1.10.2019
Muuta kiinnostavaa
blogista

Tilaa blogimme sähköpostiisi