Ihmiset yrityksen takana: Tapaa ohjelmistokehittäjä Henrik Gripenberg

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Henrik Gripenberg asun Artjärvellä Orimattilan itäosassa, paritalossa maaseudun rauhassa.

Mistä sai alkunsa kiinnostuksesi IT-alaa kohtaan?

Olen aina ollut kiinnostunut tekniikasta ja olen pyörittänyt sivutoimisesti pientä WordPress pajaa, kun tilaisuus koitti, lähdin opiskelemaan Lahteen ammattikorkeakouluun. Matkan varrella olen tehnyt yhtä ja toista ja tunnen että tämä on oikea juttu minulle.

Työkokemus?

Olen puuhaillut WordPress sivustojen kanssa vuodesta 2013, alan töitä olen tehnyt muun työn ja opiskelun sivussa siitä lähtien. Tunnen että nyt saan tehdä sitä mitä aina olen toivonut, ratkaista haasteita koodin avulla.

Mistä koostuvat työpäiväsi?

Työpäiväni koostuu teknisestä suunnittelusta ja tekemisestä, jokainen päivä tuo jotain uutta mukanaan. Pidän siitä, että täällä ollaan nopeatempoisia ja viedään asiat eteenpäin ilman turhaa byrokratiaa.

Mistä koostuvat verkkoprojektien suurimmat haasteet ja kuinka ne voitetaan?

Mielestäni toteutuksen testauksessa tulee eniten haasteita, ja varsinkin kun korjataan koodia, jota on joku muu kirjoittanut, siihen kun tehdään muutoksia kannattaa melkein ryhtyä kirjoittamaan testejä ensin, että tietää miten jokin on toiminut sitten kun testit toimivat voi aloittaa sen uuden koodin kirjoittamista, tämä varmistaa sen, että saadaan toteutettua mitä on tarkoitus tehdä.

Milloin koet onnistuneesi työssäsi?

Kun projektista tuleva koodi toiminnallisesti tekee sen mitä on haluttu toteuttaa. On hyvää saada positiivista palautetta hyvin tehdystä työstä.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajallani leikin Arduinojen, ESP8266 ja Raspberry Pi kontrollereiden kanssa. Kävelen ja pyöräilen.

Pipsa Stenlund
Pipsa Stenlund
23.6.2020
Muuta kiinnostavaa
blogista

Tilaa blogimme sähköpostiisi