Vuosi 2020 paketissa – katseet tulevaisuudessa

Vuodet eivät tosiaan ole toistensa veljiä. Pian päättyvä vuosi 2020 taisi olla se suvun musta lammas, jota harva toivoi koskaan tapaavansa. Tammen vuosi on kaikesta huolimatta, tai ehkä juurikin sen takia, ollut toimintaa täynnä. Henri ja Markus kiteyttivät menneen vuoden omista näkökulmistaan.

 

Tammen vauhdikas vuosi 2020

Vuosi 2020 alkoi normaalisti. Ensimmäinen tilikausi oli takana ja kokonainen ehjä tilikausi edessä. Olimme löytäneet toimivat rutiinit arkeen ja innolla odotimme alkanutta vuotta. Montaa kuukautta ei ehjällä paketilla ehditty vuotta rakentamaan, kun koronakriisi puhkesi.

Uutisia seurasimme joka päivä ja hallituksen kanssa kokoustimme tiuhaan tahtiin. Tehtiin kriisilaskelmia, budjetit jäädytettiin, simuloitiin erilaisia variaatioita siitä, kuinka pandemia saattaa meihin vaikuttaa. Kuvattu tilanne on varmasti monelle yritykselle ja yrittäjälle tuttu.

Nopeasti kuitenkin tuli selväksi yrittäjien rohkeus lähteä jatkamaan omaa yritystoimintaa. Monet lähtivät rohkeasti kehittämään liiketoimintaansa digitaalisten palveluiden avulla. Kriisin alkumetreillä lanseerasimme uuden konseptin asiakkaiden innostamana. Halusimme luoda helpon ja nopean starttimahdollisuuden verkkokaupan rakentamiseen. Mallia hiottiin muutaman asiakkaan kanssa, jonka jälkeen palvelu saatiin tarjolle kaikille.

Kohti kevättä ja uusia digitaalisia palveluita

Projektit lisääntyivät ja ihmisillä alkoi olemaan kova draivi päällä. Uusia ideoita sparrailtiin asiakkaiden kanssa ja samalla kehitimme omia palveluitamme. Olimmekin tilanteessa, jossa tekijöille oli lisätarvetta. Saimme lisävahvistuksia joukkoomme ja on ollut hieno huomata, että etätöiden lisääntymisestä huolimatta, ovat uudet työntekijät päässeet hyvin sisään Tammen toimintaan.

Syksyn aloitimme uusissa tiloissa Aleksilla ja hiljalleen siirryimme tekemään enemmän töitä toimistolta käsin. Uusi toimistotila antoi meille mahtavan tukikohdan. Tavoitteena oli luoda viihtyisä ja mukava paikka tehdä töitä. Onnistuimme erittäin hyvin. Toimisto on tuonut paljon positiivista lisäenergiaa tekemiseen.

Vuoteen on mahtunut paljon asioita ja myönnettäköön, että vauhtia ei ole puuttunut. Nyt on hyvä hetki rauhoittua ja ladata akkuja ensi vuoteen.

Kiitos asiakkaille ja kumppaneille luottamuksesta meitä kohtaa – loistava yhteistyö kanssanne mahdollisti onnistuneen vuoden. On ollut hienoa päästä toteuttamaan erittäin mielenkiintoisia projekteja.

Kiitos meidän koko Tammen tiimille. Olette parhaita.

Henri Ala-Röyskö
toimitusjohtaja
Tammi Digital Oy

 

Teknologiaterveiset vuodelta 2020

Huh, mikä vuosi! Vauhdikkaasti alkanut vuosi 2020 meinasi pysähtyä kokonaan, kun koronarajoitteet alkoivat keväällä. Epävarmuutta projektien suhteen, epävarmuutta tulevaisuuden suhteen. Miten vuosi tästä eteenpäin?

Vuosi on mennyt pitkälti etätöissä koko yrityksen puolesta ja se on ainakin todistanut, ettei tämä ala tai Tammi välttämättä tarvitsisi toimistoa – vaikka meillä uusi ja hieno sellainen onkin. Siirtyminen etätöihin, uudet palaverikäytännöt ja projektien läpikäynti tapahtui todella kivuttomasti. Aloitimme myös uuden käytännön, jossa kokoonnumme joka aamu yhteiseen palaveriin ja käymme läpi päivän asiat.

Projektiliiketoiminnasta tuotekehitykseen

Business Finlandin projektin myötä yritys siirtyi pelkästä projektiliiketoiminnasta kehittämään omaa tuotetta. Ison tuotekehitysprojektin kanssa käsi kädessä kulkeminen lähes koko vuoden ajan on tuonut mukavaa haastetta ja vaihtelua tuotannon puolelle.

Kaikesta epävarmuudesta huolimatta olemme onnistuneet rekrytoimaan useita huipputyyppejä tämän vuoden aikana. Olemme saaneet tuotantoon lisää osaamista niin verkkosivu- ja verkkokauppaprojekteihin kuin räätälöidyn ohjelmistokehityksenkin puolelle. Myös muilla osa-alueilla, kuten markkinoinnissa, Tammen osaaminen on vahvistunut huimasti. Koko vuoden ajan meillä on myös ollut apuna osaavia harjoittelijoita ja työkokeilijoita.

Kaiken kaikkiaan vuosi on sujunut erinomaisesti. Projekteja on riittänyt, olemme päässeet kehittämään omaa tuotetta ja viilaamaan prosesseja, tehneet onnistuneita rekrytointeja sekä ottamaan laajemmin käyttöön uusia tekniikoita, teknologioita ja työkaluja ohjelmistokehityksen puolella.

Meillä on tekemisen meininki ja huipputiimi! Odotankin jo innolla mitä ensi vuosi tuo tullessaan.

Markus Hälinen
Teknologiajohtaja
Tammi Digital Oy

Avatar
noora.kivilahti@tammidigital.fi
22.12.2020
Muuta kiinnostavaa
blogista

Tilaa blogimme sähköpostiisi