Salpausselän kisoille uuden ilmeen mukainen sivusto

Suomen kuuluisimman talviurheilutapahtuman Salpausselän kisojen taustalla vaikuttava koneisto koki täydellisen muutoksen ja uudelleenorganisoinnin tarpeeseen perustettiin uusi yhtiö Salppuri Oy. Yhtiön omistavat Suomen Hiihtoliitto ry ja Lahden Hiihtoseura ry. 

–  Meillä oli lähes satavuotinen kisatapahtuma käsissä, mutta tapahtuman suuntaa lähdettiin hakemaan uusin arvoin ja ydinviestein. Totaalinen muutos tarkoitti käytännössä myös sitä, että aloitimme markkinointi- ja viestintäkanavien rakentamisen ihan alusta, kertoo projektin alkuvaiheista Salpausselän kisojen viestintä- ja mediapäällikkö Soili Hirvonen.

Brändityötä lähdettiin edistämään yhdessä molemmille osapuolille tutun graafisen suunnittelijan Hanna Rätön kanssa. Rättö on ollut mukana Salpausselän kisojen aiemmissa työryhmissä ja oli näin ollen luonteva valinta vastaamaan myös kisojen uudesta visuaalisuudesta ilmeestä. Projekti eteni ja valmistui aikataulussa, vaikka aikataulu oli todella haastava. Työskentely oli helppoa ja sujuvaa, kun tekijät olivat toisilleen ennestään tuttuja.

Salpausselän kisoille tarvittiin tapahtumaa palveleva verkkosivusto, joilta niin kisavieraat, median edustaja ja yhteistyökumppanit löytävät tarvittavat tiedot helposti ja nopeasti. Tietysti sivuston tuli myös tukea uutta ilmettä. Kieliversioita sivustolle haluttiin suomen lisäksi englanti.

Uudesta kisaorganisaatiosta löytyi osaavia ihmisiä, joten Tammi Digitalin tehtäväksi jäi luoda sivuston rautalankamalli sekä sen mukainen sivustopohja WordPress-järjestelmän päälle.

– Rautalankamalli oli todella hyvä työkalu ja sen pohjalta sivustoa oli helppoa viedä haluttuun suuntaan, kertoo Hirvonen projektin etenemisestä.

Asiakas vastasi sisällön tuottamisesta sekä sen viennistä valmiille sivupohjalle. Sivusto on rakennettu niin, että asiakkaan on jatkossa helppo itse luoda sisältöä ja päivittää muun muassa uutisia, kilpailu- ja tapahtumainfoja, tuoda sivuille lisää kuvia ja tarvittaessa luomaan kokonaan uusia sivuja valmiiden pohjien mukaan.

Turvalliset ja toimivat sivut

– Kokonaisuudessaan Tammen tiimin kanssa oli helppo työskennellä, kommunikointi Teamsin välityksellä näin ajan henkeen sopien toimi hyvin. Tammelta vastattiin hyvin toiveisiin ja löydettiin ratkaisuja avoimiin kysymyksiin. Uusi ilmeemme jalkautui myös onnistuneesti sivuille. Muutamille sivuille, kuten Kisainfo-sivulle tehtiin lisänavigaatio, joka helpottaa tiedon löytämistä, etenkin kun tiedon määrä eri otsikoiden alla kisojen aikana lisääntyy, kertoo uuden organisaation brändistä ja sisällöntuottamisesta vastaava Emmi Tiira.

Sivusto haluttiin suojata hakkereilta sekä muilta tietoturvahyökkäyksiltä, joten asiakkaan kanssa tehtiin Tammen Ylläpito-sopimus.

– Vaikka organisaatiosta löytyy paljon osaamista, on tämä sellainen osa-alue, jonka haluamme antaa ammattilaisten hoidettavaksi. Emme voi ottaa riskiä, että kriittisellä hetkellä sivustolla menisi jotain rikki, se ei toimisi toivotulla tavalla tai pahimmassa tapauksessa kaatuisi kokonaan, toteaa Hirvonen.

Asiakkaan kommentit projektista

”Kisojen uudet verkkosivut rakentuivat todella ripeällä aikataululla. Projektin osa-alueet olivat alusta asti Tammi Digitalilla kirkkaana mielessä ja dokumentoinnin avulla sovitut asiat hoituivat aikataulussa. Ehdottomasti kiitettävää ja ammattimaista työtä asiakkaan ajatuksia kunnioittaen.”
Soili Hirvonen, Salpausselän kisojen viestintä- ja mediapäällikkö

”Yhteistyö Tammen kanssa toimi todella sujuvasti ja avoimiin kysymyksiin reagoitiin todella ripeästi projektin jokaisessa vaiheessa. Toiveemme sivustokokonaisuudesta otettiin erinomaisesti huomioon ja saimme yhdessä luotua toimivan kokonaisuuden.”
Emmi Tiira, Salpausselän kisojen markkinointipäällikkö

Salpausselällä on totuttu seuraamaan talviurheilua koululaisten hiihtolomalla.
Tulevat, järjestyksessään jo 98. kilpailut käydään Lahden Urheilukeskuksessa 22.-24.1.2021.

Salpausselän sivuihin pääset tutustumaan täällä

Salppuri – Facebook
Salppuri – Instagram
Salppuri – Twitter

Tutustu muihin Tammen asiakastarinoihin

noora.kivilahti@tammidigital.fi
5.1.2021

Tilaa blogimme sähköpostiisi