Verkkosivuston rakentaminen – näin projekti käynnistyy

Hyvin toimiva verkkosivusto vaatii jatkuvaa kehitystä, uuden sisällön tuottamista, sivuston analysointia ja optimointia. Artikkelissa käymme läpi, mistä lähteä liikkeelle ja miten uuden sivuston tai olemassa olevan sivuston päivitys etenee.

Verkkosivuprojekti alkaa tavoitteiden asettamisella ja kohderyhmien määrittelyllä. Sivustolle halutaan oikeanlaisia kävijöitä (asiakkaita), jotka löytävät sieltä etsimänsä (tuote, palvelu, yhteystiedot) ja tekevät sen jälkeen haluamansa toimenpiteen (tarjouspyyntö, osto, yhteydenotto jne.). Suoraviivaisen myynnin lisäksi verkkosivut voivat toimia myös mm. yrityksen rekrytointikanavana, viestintävälineenä (uutiskirje) ja digitaalisen sisällön jatkuvasti päivittyvänä jakoalustana (blogit, someseinä). Helppokäyttöiset ja visuaalisesti kiinnostavat sivut toimivat parhaimmillaan yrityksen brändin vahvistajana.

Hakukoneiden merkitys

Kun tiedetään, kenen kanssa yritys kommunikoi, mitä asiakkaat haluavat ja mitä yritys voi heille tarjota, määritellään hakusanat. Hakukoneet ohjaavat suurta osaa internetin liikenteestä, joten on tärkeää, että verkkosivu nousee hakutulosten kärkeen, jolloin hakijat löytävät sivuille. Sivuston rakenteen tulee olla sellainen, että hakukone pääsee sinne helposti. Hakusanat on tärkeä huomioida myös verkkosivuston tekstisisällön kirjoittamisessa.

Tavoitteiden, kohderyhmien ja hakusanojen määrittelyn jälkeen alkaa sivuston rakenteen ja ulkoasun sekä kuva- ja tekstisisällön suunnittelu. Lopputuloksesta halutaan yleensä selkeä, helppokäyttöinen, informatiivinen, visuaalisesti asiakasryhmää kiinnostava ja yhteydenottoon tai ostopäätökseen houkutteleva verkkosivusto.

Kiinnostuitko ja haluat lukea aiheesta lisää?

Artikkeli on osa Tammi Digital Oy:n julkaisemaa tietoturvaopasta, jonka voit tilaat helposti alla olevan linkin kautta.

ILMAINEN Opas verkkosivujen suojaamiseen tietoturvariskeiltä  

 

Suunnitteletko verkkosivustonprojektin aloitusta?

Ota yhteyttä Tammen asiantuntijoihin ja viedään suunnitelmat yhdessä maaliin.

 

Ihmiset edellä – Luotettava toiminta – Hyvinvoiva yritys
Tammi Digital Oy

Avatar
noora.kivilahti@tammidigital.fi
21.1.2021
Muuta kiinnostavaa
blogista

Tilaa blogimme sähköpostiisi