Mitä säännöllinen päivitys tarkoittaa ja mitä ylläpitopalvelu sisältää?

Verkkosivujen säännöllinen ylläpito koostuu useasta eri osa-alueesta. Tärkein asia kotisivujen suojaamisessa on tehdä julkaisujärjestelmään säännölliset päivitykset silloin kun järjestelmä niitä ehdottaa. Päivitysten tekeminen kannattaa ulkoistaa asiantuntevalle kumppanille, mikäli et ole täysin varma, miten päivitykset tai mahdolliset korjaukset tulee tehdä.

Päivitykset ovat tärkeitä, sillä ne korjaavat teeman ja erityisesti lisäosien (plugins) tunnettuja tietoturva-aukkoja sekä ohjelmiston omia virheitä (bugeja). Sivusto on syytä myös tarkistaa huolellisesti päivityksen jälkeen, jotta esimerkiksi verkkokaupan ostoskori on edelleen tallessa, kun päivitys on tehty. Julkaisujärjestelmään, teemaan ja lisäosiin voi tulla useita päivityksiä viikon aikana. Käytännössä tämä tarkoittaa sivuston jatkuvaa tarkkailua ja päivittämistä.

Lähtökohtaisesti verkkosivujen päivitykset ovat sivuston omistajan vastuulla ja yleensä ne voi myös tehdä itse. Ennen kuin päivitystä ryhtyy tekemään, on kuitenkin hyvä ottaa sivustosta varmuuskopio ja olla tietoinen siitä, kenen puoleen voi kääntyä, jos esimerkiksi sivujen lisäosat päivittyvät vain osittain ja aiheuttavat virhetilanteen. Verkkosivujen päivitykset ja jatkuvan ylläpidon voi tilata myös ulkoiselta palveluntuottajalta. Siitä on hyvä sopia jo siinä vaiheessa, kun sivustoa ollaan julkaisemassa.

Ylläpito palveluna

Ylläpitopalvelu huolehtii sivuston toiminnasta ja raportoi mahdollisista hyökkäysyrityksistä. Se sisältää yleensä säännölliset päivitykset julkaisujärjestelmään, teemaan ja lisäosiin. Jos verkkosivusto joutuu hyökkäyksen kohteeksi ja rikkoutuu, tai päivityksen yhteydessä havaitaan viallisia päivitysversioita tai muita virheitä, se korjataan nopeasti takaisin toimivaksi.

Tarjoamme Tammi Ylläpito -palvelua, joka on sopimus sivuston teknisestä ylläpidosta. Huolehdimme, että verkkosivustosi on turvallinen ja toimii niin kuin sen on tarkoitettu. Tammi Ylläpito sisältää:

  • julkaisujärjestelmän päivitykset
  • teeman ja lisäosien päivitykset
  • sivuston säännöllisen varmuuskopioinnin
  • sivuston tietoturvan tarkastuksen ja pisteytyksen
  • kehitysympäristön luomisen. Luomme sivustosta kopion, jossa testaamme päivitykset ja mahdolliset muutokset aina ennen julkaisua.
  • aktiviteettilokin, josta nähdään sivustolle kirjautumiset sekä mahdolliset bottien kirjautumisyritykset
  • palvelimen tilan tarkastuksen, josta selviää esim. sivuston latausnopeus
  • selkeä raportti tehdyistä toimenpiteistä
  • verkkopalvelu ylläpidon seurantaan ja tukipyynnöille
  • ehdotukset sivuston kehittämiseen.

Tutustu tarkemmin Tammi Ylläpito -palveluun.

Domain- ja webhotellipalvelut

Verkkosivuja varten tarvitaan domain- ja webhotellipalvelu, joka on kuukausi- tai vuosimaksullinen palvelu. Se sisältää yleensä webhotellin tai verkkoisännöintipalvelun, jossa asiakas vuokraa palveluntarjoajan palvelimelta kiintolevytilaa omia verkkosivujaan ja muita verkkopalveluitaan varten. Levytilan lisäksi palveluun voi kuulua verkkotunnus ja sen ylläpito sekä sähköpostitilit. Joissain tapauksissa domain- ja webhotellipalveluita tarjoavilta yrityksiltä voi ostaa myös julkaisujärjestelmän säännöllisen päivittämisen.

Artikkeli on osa Tammi Digital Oy:n julkaisemaa tietoturvaopasta.

Lataa ilmainen Opas verkkosivujen suojaamiseen tietoturvariskeiltä  

 

Kiinnostuitko Tammen Ylläpito -palvelusta?

Ota yhteyttä myynti@tammidigital.fi ja huolehditaan teidänkin verkkosivuston ylläpito kuntoon.  

Ihmiset edellä – Luotettava toiminta – Hyvinvoiva yritys
Tammi Digital Oy

Avatar
noora.kivilahti@tammidigital.fi
9.2.2021
Muuta kiinnostavaa
blogista

Tilaa blogimme sähköpostiisi