Helpot vinkit sisältötekstien kirjoittamiseen

Otsikot vastaamaan sisältöä

Valitse sivuillesi pääotsikot, jotka kuvaavat sivun sisältöä mahdollisimman hyvin. Hyödynnä aiemmin valitsemiasi avainsanoja. Toisto on opintojen äiti, jota myös hakukoneet arvostavat. Vältä kuitenkin avainsanojesi hokemista. Ajatus on, että avainsanoja tuodaan esille sivun eri tasoilla, esimerkiksi: pääotsikossa, tuotetekstissä ja metakuvauksissa.

Otsikointiin sekä sisältötekstien tai tuotetekstien tekemiseen kannattaa siis uhrata hetki aikaa, mutta rakettitiedettä hyvän ja toimivan sisältötekstin kirjoittaminen ei ole.

Näin luot hyvän otsikon

Hyvin yleinen otsikko Tuotevalikoimamme voisi olla minkä tahansa verkkokaupan otsikko. Kuvitellaan esimerkiksi verkkokauppa, jossa myydään koiranruokaa. Pääotsikko voisi olla Maistuvaa ruokaa koiralle. Sivulle kannattaa lisätä lyhyt kuvaileva sisältöteksti, voisi se olla vaikkapa: ”Täysin viljattomat maistuvat koiranruoat kotiinkuljetuksella”.

Pysytään koiranruokaa myyvässä verkkokaupassa. Pääotsikoksi olemme valinneet hakukoneiden arvostaman Maistuvaa ruokaa koiralle. Seuraavaksi haluamme tuoda tuoteteksteihin otsikon sanoja. Vuh Kot -tuotenimeä kantava koiranruoka saa tuotetekstin: ”Maistuva koiranruoka sisältää 25% kanaa ja on täysin viljaton. Sopii pienille koirille”. Tällainen tuoteteksti toimii paremmin, kuin pelkkä ”Tuote sisältää 25% kanaa ja on täysin viljaton”. Huomaa, että tuotetekstissä toistimme sivun alussa mainitun täysin viljaton.

Mikä on oikea määrä sisältöä?

Sisältöä on kaikki sivuille lisätty teksti-, kuva- ja videomateriaali. Tässä käsittelemme sopivaa tekstisisällön määrää. Verkkokaupassa tuotetekstit ovat tärkeässä roolissa. Peruskaava toimivalle tuotetekstille on vastata kysymyksiin: Mitä? Miksi? Kenelle? Kun saat tuotua tuotetekstiin myös otsikoissa käyttämiäsi avainsanoja, alkaa niin asiakkaille kuin hakukoneillekin toimiva tuoteteksti olla valmiina.

Tarkkaa merkki- tai sanamäärää per sivu on hankala sanoa. Tärkeintä sisältöteksteissä on se sisältö, jonka tulee mahdollisimman hyvin tarjota vastauksia asiakkaan kysymyksiin, innostaa tilaamaan tuote tai mahdollisesti kysymään tuotteesta lisää.

Heräsikö kysymyksiä?

Asiantuntijamme auttavat mielellään, joten ota rohkeasti yhteyttä.
Tammi Digitalin yhteystiedot löydät täältä.

Laajemmissa sisällöntuotannonprojekteissa sisaryhtiömme Oakhill Oy:n asiantuntijat ovat apunasi.
Oakhill Oy:n yhteystiedot löydät täältä.

Avainsanat:

woocommerce , wordpress

Katso myös nämä

Ryhmäkuvassa Tammen toimitusjohtaja, Oakhillin toimitusjohtaja, Jaloin Oy:n yrittäjä sekä Oakhill Gruopin hallituksen puheenjohtaja

Tiedote: Oakhill Groupin toiminta laajenee

Oakhill Oy ja Tammi Digital Oy ovat solmineet liiketoimintakaupan Jaloin Oy nimisen digitaalisen suunnittelutoimiston kanssa. Jaloin Oy (entiseltä nimeltään Design Funnypurple) on kouvolalainen digi- ja mainostoimisto, joka on toteuttanut lähes 100 verkkosivustoa ja lukuisia verkkokauppoja mikro ja pk-yrityksille. Liiketoimintakaupan myötä Jaloin Oy:n yrittäjä Laura Jalonen siirtyy Oakhill Oy:n palvelukseen projektipäällikön tittelillä elokuun 2021 alusta.

Lue lisää

Johtotähtenä henkilötietojen suojaus

Helsingin Messukeskuksessa vierailee vuosittain yli miljoona kävijää. Siellä järjestetään normaalina toimintavuotena noin 50 kuluttaja- tai ammattimessua sekä 1000 kokousta ja kongressia. Asiakasrekisteri on valtava ja sen suojaamisessa noudatetaan tarkasti GDPR-sääntöjä. Suomen Messut Osuuskunnan tietohallintopäällikkö Mikko Levo kertoo tässä artikkelissa, kuinka Helsingin Messukeskuksen verkkopalvelussa Messukeskus.com huolehditaan tietoturvasta ja henkilötietojen suojaamisesta.

Lue lisää

Turvalliset verkkosivut suojaavat hakkeroinnilta

Oletko joskus ajatellut, ettei sivuston hetkellinen kaatuminen juurikaan haittaisi omaa liiketoimintaa, tai miettinyt, ettei siellä meidän yrityksen sivuilla ole mitään hakkeroitavaa? Olipa yrityksesi koko mikä tahansa, on säännöllisen ylläpidon merkitys aina suuri. Suojaamaton sivusto antaa hakkereille mahdollisuuden harjoitella ja testata osaamistaan. Siksi kaikkien olisi hyvä huolehtia sivustonsa säännöllisestä ylläpidosta.

Lue lisää