Mitä ylläpitopalvelu sisältää?

Sivustot vaativat jatkuvaa päivittämistä

Päivitykset ovat tärkeitä, sillä ne korjaavat teeman ja erityisesti lisäosien (plugins) tunnettuja tietoturva-aukkoja sekä ohjelmiston omia virheitä (bugeja). Sivusto on syytä myös tarkistaa huolellisesti päivityksen jälkeen, jotta esimerkiksi verkkokaupan ostoskori on edelleen tallessa, kun päivitys on tehty. Julkaisujärjestelmään, teemaan ja lisäosiin voi tulla useita päivityksiä viikon aikana. Käytännössä tämä tarkoittaa sivuston jatkuvaa tarkkailua ja päivittämistä.

Lähtökohtaisesti verkkosivujen päivitykset ovat sivuston omistajan vastuulla ja yleensä ne voi myös tehdä itse. Ennen kuin päivitystä ryhtyy tekemään, on kuitenkin hyvä ottaa sivustosta varmuuskopio ja olla tietoinen siitä, kenen puoleen voi kääntyä, jos esimerkiksi sivujen lisäosat päivittyvät vain osittain ja aiheuttavat virhetilanteen. Verkkosivujen päivitykset ja jatkuvan ylläpidon voi tilata myös ulkoiselta palveluntuottajalta. Siitä on hyvä sopia jo siinä vaiheessa, kun sivustoa ollaan julkaisemassa.

Ylläpito palveluna

Ylläpitopalvelu huolehtii sivuston toiminnasta ja raportoi mahdollisista hyökkäysyrityksistä. Se sisältää yleensä säännölliset päivitykset julkaisujärjestelmään, teemaan ja lisäosiin. Jos verkkosivusto joutuu hyökkäyksen kohteeksi ja rikkoutuu, tai päivityksen yhteydessä havaitaan viallisia päivitysversioita tai muita virheitä, se korjataan nopeasti takaisin toimivaksi.

Tarjoamme Tammi Ylläpito -palvelua, joka on sopimus sivuston teknisestä ylläpidosta. Huolehdimme, että verkkosivustosi on turvallinen ja toimii niin kuin sen on tarkoitettu.

Tammi Ylläpitopalvelu sisältää

  • julkaisujärjestelmän päivitykset
  • teeman ja lisäosien päivityksen
  • sivuston säännöllisen varmuuskopioinnin
  • sivuston tietoturvan tarkastuksen ja pisteytyksen
  • kehitysympäristön luomisen. Luomme sivustosta kopion, jossa testaamme päivitykset ja mahdolliset muutokset aina ennen julkaisua.
  • aktiviteettilokin, josta nähdään sivustolle kirjautumiset sekä mahdolliset bottien kirjautumisyritykset
  • palvelimen tilan tarkastuksen, josta selviää esim. sivuston latausnopeus
  • selkeä raportti tehdyistä toimenpiteistä
  • verkkopalvelu ylläpidon seurantaan ja tukipyynnöille
  • kehitysehdotukset sivuston kehittämiseen.

Domain- ja webhotellipalvelut

Verkkosivuja varten tarvitaan domain- ja webhotellipalvelu, joka on kuukausi- tai vuosimaksullinen palvelu. Se sisältää yleensä webhotellin tai verkkoisännöintipalvelun, jossa asiakas vuokraa palveluntarjoajan palvelimelta kiintolevytilaa omia verkkosivujaan ja muita verkkopalveluitaan varten. Levytilan lisäksi palveluun voi kuulua verkkotunnus ja sen ylläpito sekä sähköpostitilit. Joissain tapauksissa domain- ja webhotellipalveluita tarjoavilta yrityksiltä voi ostaa myös julkaisujärjestelmän säännöllisen päivittämisen.

Artikkeli on osa Tammi Digital Oy:n julkaisemaa tietoturvaopasta.

Kuvassa ympyrän sisällä teksti: Opas verkkosivujen suojaamiseen tietoturvariskeiltä

Lataa ilmainen opas tietoturvariskeiltä suojautumiseen

Opas tarjoaa ajantasaista ja helposti omaksuttavaa tietoa sekä selkeitä työkaluja turvallisen ja toimivan verkkosivuston rakentamiseen ja ylläpitoon.

Mukana myös todellisia asiakastarinoita.

Lataa opas tästä

Avainsanat:

woocommerce , wordpress

Tärkeää tietoa tietoturvasta

Muutaman satasen säästöstä tuhansien eurojen tappio

Tammi Digitalin perustaja ja yrittäjä Manu Mesimäki on aikoinaan oppinut kantapään kautta sivuston teknisen ylläpidon merkityksen. Tässä artikkelissa Manu kertoo, kuinka takavuosina koki kauhun hetkiä, kun hakkerit pääsivät yllättämään ja silloisen firman sivusto menetettiin kokonaan. Muutaman satasen säästöstä syntyi tuhansien eurojen tappio.

Lue lisää

Käyttäjälähtöiset tietoturvariskit

Puhumme paljon digitaalisista palveluista, verkkosivuista ja verkkokaupoista, joiden tietoturvasta on pidettävä huolta. Niin kauan kuin ohjelmia kehittää ja käyttää ihmiset, on meidän huomioitava myös käyttäjälähtöiset riskit ja inhimillisten virheiden mahdollisuudet. Käyttäjälähtöisiltä riskeiltä voidaan kuitenkin melko helposti välttyä.

Lue lisää

Turvalliset verkkosivut suojaavat hakkeroinnilta

Oletko joskus ajatellut, ettei sivuston hetkellinen kaatuminen juurikaan haittaisi omaa liiketoimintaa, tai miettinyt, ettei siellä meidän yrityksen sivuilla ole mitään hakkeroitavaa? Olipa yrityksesi koko mikä tahansa, on säännöllisen ylläpidon merkitys aina suuri. Suojaamaton sivusto antaa hakkereille mahdollisuuden harjoitella ja testata osaamistaan. Siksi kaikkien olisi hyvä huolehtia sivustonsa säännöllisestä ylläpidosta.

Lue lisää