Ohjelmiston vaatimusmäärittely kuvailee tarvittavan lopputuloksen

Ohjelmistokehityksen tärkeimpiä yksittäisiä toimenpiteitä on hyvän ja ammattimaisen vaatimusmäärittelyn toteuttaminen. Ilman vaatimusmäärittelyä projektin lopputulos saattaa jäädä puolitiehen, kun jokaisella osapuolella on hieman eri käsitys siitä, mitä oikeastaan ollaan tekemässä ja toteuttamassa.

Tammi Digitalin ensimmäisiä yhteisiä sisäisiä sopimuksia yrityksen sisällä on ollut projektien asianmukainen ja ammattimainen dokumentointi. Vaatimusmäärittely on eittämättä projektin tärkein dokumentti, ja hyvällä vaatimusmäärittelyllä voidaan säästää kymmeniä, ellei satoja tunteja kehitystyössä. Mitä selkeämpi vaatimusmäärittely – siis kuvaus toteutettavasta ohjelmistosta ja sen toiminnallisuuksista – on, sitä parempi käsitys sekä projektin jäsenillä että ohjelmistokehittäjällä on siitä, mitä ollaan tekemässä. Näin lopputuloskin vastaa tarkemmin sitä, mikä asiakkaan tarve alussa on ollut.

Toteutamme asiakkaillemme vaatimusmäärittelyitä, koska haluamme parantaa ohjelmistojen laatua ja käytettävyyttä. Vaatimusmäärittely voidaan toteuttaa omana projektinaan, jonka jälkeen asiakas voi jatkaa projektia joko Tammi Digitalin tai muun valitsemansa kumppanin kanssa. Vaatimusmäärittelyn kanssa asiakkaan on helpompi pyytää tarjouksia toteutuksesta ja verrata tarjouksia keskenään.

 

Valitse Tammi Digital määrittelemään ohjelmistosi, kun

etsit luotettavaa ja ammattitaitoista kumppania.

tarvitset asiantuntijan apua ohjelmiston tai sovelluksen suunnittelussa.

haluat kehittää olemassa olevaa järjestelmää.

tarvitset määrittelyä tarjouspyyntöä varten.

haluat ulkopuolisen asiantuntijan arvion vaatimusmäärittelyn laadusta.

Tilaa blogimme sähköpostiisi