Päijät-Hämeen hyvinvointialue

tiedote paijathameen hyvinvointialue verkkosivusto

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen uusi verkkosivusto Tammi Digitalilta – kohdeyleisönä yli 200 000 käyttäjää

Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle toteutetaan keväällä 2022 julkaistava uusi verkkopalvelu, joka toimii Päijät-Soten ja Päijät-Hämeen Pelastuslaitoksen yhteisenä koontisivustona opastaen sen kohdeyleisöä palveluihin hakeutumisesta.

Uuden verkkopalvelun käyttäjiä ovat Päijät-Hämeen hyvinvointialueen asukkaat ja asiakkaat, henkilöstö, järjestöjen edustajat sekä poliittiset päättäjät. Päijät-Hämeen hyvinvointialueella asuu yli 200 000 asukasta.

Monikieliselle sivustolle tulee keskeiset tiedot hyvinvointialueesta  uutisineen, blogeineen ja tapahtumakalentereineen. Sivustosta julkaistaan suomen lisäksi supistetut ruotsin ja englanninkieliset versiot.

Palvelumuotoilua ja saavutettavuutta ketterin menetelmin

Verkkosivuston poikkeuksellisen laaja käyttäjäkunta asettaa vaatimuksia sivuston käytettävyydelle.

Projektimalli perustuu Tammessa kehitettyyn ketterän kehittämisen malliin, jossa palvelumuotoilun menetelmät ja asiakkaan kanssa tehtävä aktiivinen yhteiskehittäminen ovat keskeisessä roolissa.

Saavutettavuutta koskevat vaatimukset ovat luonnollinen osa julkisen toimijan vaatimuksia ja tukee myös erinomaisesti Tammen yleistä palvelulupausta huomioida kaikissa verkkopalveluissa saavutettavuuden vaatimukset.

Toteutettava sivusto täyttää WCAG 2.1 -kriteerien mukaiset saavutettavuusvaatimukset vähintään AA-tasolle.

Responsiivisuuden lisäksi sivustolle tulee Tammen kehittämä Tammi Mobiilivalikko, joka lisää merkittävästi sivuston käytettävyyttä mobiililaitteilla.

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen roolit

Päijät-Hämeen hyvintointialue

Päijät-Hämeen hyvinvointialue perustettiin kesällä 2021, kun eduskunta oli hyväksynyt sote- ja pelastustoimen uudistuksen lainsäädännön. Uuden hyvinvointialueen vastuu sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen järjestäjänä alkaa 1.1.2023.

Muutoksen tavoitteena on parantaa ihmisten peruspalveluja ja turvata se siten, että palvelut toimivat asuinpaikasta riippumatta. Tällä hetkellä hyvinvointialueen toimintaa valmistelee väliaikainen virkamieshallinto. Maaliskuusta 2022 alkaen hyvinvointialueen toiminnasta vastaa aluevaltuusto, joka valitaan tammikuussa 2022 järjestettävissä vaaleissa.

Päijät-Hämeen sote- ja pelastustoimen uudistusta on valmisteltu syksystä 2020 alkaen kahdessa eri hankkeessa: Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeessa ja rakenneuudistushankkeessa. Hyvinvointialueen valmistelusta on toistaiseksi viestitty hanketta hallinnoivan Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän verkkosivuilla www.paijat-sote.fi/hyvinvointialue . Lisätietoa organisaatioista www.paijat-sote.fi ja www.phpela.fi.

Kyvykkyyden määrätietoista kehittämistä

”Teimme keväällä 2021 ison muutoksen strategiaamme, minkä mukaisesti kasvatamme määrätietoisesti kyvykkyyttämme palvella yhä vaativampia asiakkaita ja vastata yhä suuremmista projekteista. Se tarkoittaa meidän kokoiselle yritykselle huomattavaa investointia tulevaan.

Olen erittäin iloinen, että pääsemme yhdessä Päijät-Hämeen hyvinvointialueen kanssa kehittämään oman alueemme julkisia palveluita. Uskon valinnan olevan myös osoitus siitä, että teemme oikeita asioita ja pystymme vastaamaan vaativiinkin tarpeisiin.”

Manu Mesimäki, hallituksen puheenjohtaja, Tammi Digital Oy

Avainsanat:

palvelumuotoilu , saavutettavuus , WCAG 2.1 , wordpress

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Tammi Digital toteutti uuden keuda.fi sivuston 2021

Keuda

Keuda on Keski-Uudenmaan johtava nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa koulutusta kaikilla ammatillisen koulutuksen aloilla 10 eri toimipisteessä. Keuda tarjoaa räätälöityä koulutusta myös yrityksille ja yhteisöille. Tammi Digital toteuttaa Keudan uuden verkkosivuston.

Lue lisää
Seinäjoen Koulutuskuntayhtymä Sedu verkkosivut

Seinäjoen koulutus­kunta­yhtymä Sedu

Tammi Digital Oy valittiin Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun uuden verkkopalvelun toteuttajakumppaniksi marraskuussa 2021 järjestetyn julkisen kilpailutuksen perusteella. Kyseessä on mittava verkkosivu-uudistus, joka suunnitellaan palvelemaan viiden yksikön ja yli 10 000 vuosittaisen opiskelijan virtaa.

Lue lisää
ER Pahvityö on Oakhillin ja Tammi Digitalin pitkäaikainen asiakas

ER-Pahvityö

ER-Pahvityö on pahvipakkausten suunnitteluun, myyntiin ja valmistamiseen erikoistunut yritys, jolla on toimintaa Lahdessa ja Leppävirralla. Yritys halusi uusiutua ja alkaa panostamaan systemaattisesti myynnin kehittämiseen ja markkinoinnin säännölliseen tekemiseen. Samalla haluttiin uusia yrityksen verkkosivut ja päivittää yrityksen visuaalista ilmettä.

Lue lisää

Me autamme sinua, ota yhteyttä

Erkki-Ahonen-avainasiakaspaallikko

Erkki Ahonen

Avainasiakaspäällikkö

Asiakkuuksien hallinta ja uudet asiakkuudet

040 746 3263 Lähetä postia
Manu-Mesimäki-Yrittäjä-Tammi-Digital

Manu Mesimäki

Yrittäjä ja intohimoinen digitalisaation puolestapuhuja.

Asiakkuudet ja myynti

050 3881 000 Lähetä postia